Twee uur bewegen tijdens werkdag houdt je gezond

De experts maakten een grote analyse van eerdere studies over dit onderwerp. Dit betrof zowel grote bevolkingsonderzoekn in de VS en Canada, als studies naar de gezondheidseffecten op proefpersonen die meer gingen bewegen.

Verder onderzoek is noodzakelijk, maar volgens de wetenschappers kun je al wel stellen dat twee uur lichte beweging tijdens kantooruren is aan te bevelen. Het verkleint de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes en sommige kankers.

Te weinig beweging

Vier uur beweging per dag zou de beste resultaten opleveren. In sommige beroepen, bijvoorbeeld leraren of verplegers, komen vaak al aan die uren, maar in veel andere beroepsgroepen wordt veel te weinig bewogen.

'Van alle tijd die we zittend doorbrengen is dat 70 procent op het werk. Daar kunnen we dus het best beginnen om dat terug te brengen', zegt mede-auteur Gavin Bradley in de Volkskrant. Bureaus die in hoogte verstelbaar zijn worden daarom aanbevolen door de experts.
 

Rugklachten

Maar sta ook weer niet te lang, want daardoor kun je juist weer rugklachten krijgen. Ga even wandelen of neem een andere houding aan als je je rug begint te voelen.

Bron: gezondheidsnet